Ontdek het Veerse Meer

Zeeland staat bekend als een waterrijke omgeving. Dus geen betere manier om de provincie te ontdekken dan vanaf het water. Kom genieten van dit prachtige gebied waar natuur, sport, stad en gezelligheid elkaar ontmoeten. 

Varen over het kanaal

Je start je avondtuur op onze locatie in Middelburg, vanaf hier vaar je op je eigen tempo over het kanaal door Walcheren van Middelburg naar het Veerse Meer. Je passeert verschillende Zeeuwse dorpjes op je weg naar Veere. Voordat je het Veerse Meer opvaart moet je over de sluizen, dit is al een bijzondere ervaring op zich. Vanuit het Veerse Meer kun je alles ontdekken wat de omgeving te bieden heeft. 

Varen over het kanaal

Watersport op het Veerse Meer

Het Veerse Meer staat op de eerste plaats bekend als een watersportparadijs. Je kunt hier heel de dag varen en genieten van andere watersportactiviteiten in de omgeving. Combineer een dag varen met een leuke activiteit op een locatie op het Veerse Meer, zoals Kanoa en de Schotsman.

Ga kanoën, kajakken of gewoon lekker zwemmen in het Veerse Meer vanaf je boot. Genoeg te doen om je dag mee te vullen op sportieve wijze. 

Watersport op het Veerse Meer

Ontdek de natuur van Veere

Het Veerse Meer is een bijzonder natuurgebied met maar liefst zeventien eilanden. Hiervan zijn er vijf  voor als rust- en broedplaats voor vogels. Vanaf een afstandje kun je hier vanuit je boot prachtige vogels ontdekken zoals de wielewaal. Maar vaak kun je ook andere dieren spotten zoals damherten en wilde paarden.

De overige twaalf eilanden mag je gewoon aanmeren, hier zijn op verschillende plaatsen picknicktafels, speelweides en toiletten te vinden. 

Ontdek de natuur van Veere

Aanmeren in de omgeving

Op verschillende eilanden kun je dus aanmeren voor een gezellige picknick. Buitenom de eilandjes kun je rondom het meer nog veel ontdekken. Er zijn veel plaatsen waar je kunt aanmeren om de omgeving te ontdekken.

Vanaf het Veerse Meer kun je verschillende provincies in Zeeland ontdekken: Noord-Beveland, Zuid-Beveland en Walcheren. Op de meeste plekken waar je kunt aanmeren heb je direct toegang tot gezellige dorpjes en heerlijke restaurants.

Aanmeren in de omgeving

Ontdek historisch Veere

Aan het Veerse Meer vind je vanzelfsprekend Veere. Een prachtige historische stad met pittoreske smalle straatjes met kinderkopjes en statige handelshuizen. In de stad vindt je veel bezienswaardigheden, zoals ‘de Schotse huizen’, het oude stadhuis en de Campveerse toren.

Veere is een gezellige stad met diverse lokale winkels en leuke terrasjes. Ideaal om even te winkelen of te genieten van een hapje en een drankje. 

Ontdek historisch Veere

Vanaf Veere weer terug naar Middelburg

Combineer je bezoek aan het Veerse Meer met Middelburg! Je boot lever je weer in bij onze op- en afhaallocatie in Middelburg, maar dit is meteen het ideale moment om je dag voort te zetten in het mooie Middelburg.

Kom eten op de markt of winkelen in één van de leuke winkels in het centrum. Zo zie je niet één maar twee prachtige steden in Zeeland. Kom ook een dagje varen op het Veerse Meer en geniet van alles wat de omgeving te bieden heeft. 

Vanaf Veere weer terug naar Middelburg