Over ons

Varen op het Veerse Meer

Varen op het Veerse Meer is onderdeel van Zeeland Boten BV. Een echte Zeeuwse onderneming die is opgericht in 2005. Wij verhuren boten waar voor geen vaarbewijs nodig is, zodat iedereen kan genieten van een van de mooiste meren van Nederland. 

De vaarroute

Vanuit onze locatie in Middelburg kun je varen naar het Veerse meer om te genieten van de omgeving.

De vaarroute

Veelgestelde vragen

Je kunt op meerdere manieren betalen bij ons. Reserveer op de website en betaal vooraf. Of betaal bij ons op locatie met contant of met kaart. Ook voor de borg kun je kiezen of je contant of met de pin afrekent. 

Wij zijn verzekerd voor schade op onze boten. Natuurlijk is er altijd nog sprake van eigen risico, hiervoor vragen wij borg bij de reservering.  De borg bedraagt € 250,- . Je kunt borg contant meenemen of pinnen op locatie. Hierbij wordt de boot vooraf en achteraf geïnspecteerd. Bij het schadevrij retourneren van de boot krijg je uiteraard je borg direct terug.

Het is niet mogelijk om je reservering te annuleren. We maken hierop een uitzondering wanneer er sprake is van slecht weer. Neem dan altijd telefonisch contact met ons op.

Als je door slecht weer niet kunt varen op de dag van reservering kun je kosteloos je reservering omboeken naar een ander tijdstip. Kies je toch voor het annuleren van de reservering? Dan wordt er 15% van het bedrag ingehouden. 

Voor een lekker Varen op het Veerse Meer kun je bij ons van maandag tot en met zaterdag terecht. Een hele dag van 8:00 tot 17:00 uur of meerdere dagen.

In totaal kun je zeven dagen achter elkaar bij ons boeken. We hebben drie ophaal- en inlevertijden per dag; 08:30, 12:00 en 16:30 uur. Wil je zeven dagen achter elkaar een boot huren, dan huur je die van bijvoorbeeld woensdag 08:30 uur tot en met de volgende woensdag 08:30 uur. Als je voor meerdere dagen wilt boeken dan kun je reserveren via de mail of de telefoon. 

Ja. Dit kun je doen door twee bestellingen te doen voor dezelfde boot.

Bij ons boek je de boot gelijk voor een hele dag, natuurlijk is het aan jou hoe lang je gaat varen. Voor het Veerse Meer raden we je zeker aan om een dagje uit te trekken zo kun je ook genieten van de omgeving en eens aanmeren of zwemmen. Je huurt bij ons al een boot vanaf €175,00 per dag. 

Voor onze sloepen heb je geen vaarbewijs nodig. Onze boten zijn gemakkelijk te besturen en natuurlijk ontvang je vooraf uitgebreide uitleg over de boot, vaarregels en het vaargebied. Zolang er één persoon van boven de 18 aanwezig is kun je bij ons een boot huren. 

Jazeker. Voor alle opvarenden ligt een reddingsvest klaar. Veiligheid boven alles.

Natuurlijk! De huurprijzen van onze boten zijn inclusief één volle tank. Dit is voldoende om de hele dag mee te kunnen varen op het Veerse Meer en veilig weer terug te komen in Middelburg. Heb je toch meer brandstof nodig? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor tussentijds bijtanken. Je mag na gebruik de boot weer inleveren met lege tank, zolang je maar op de locatie terug bent.

  • Vaar altijd stuurboord (rechts)
  • Vaar altijd in de vaargeul tussen de groene en rode boeien.
  • Beroepsvaart, zoals rondvaartboten en pontjes hebben altijd voorrang
  • Wees duidelijk in de koers die je vaart
  • Het is verboden om onder invloed van alcohol of drugs een boot te besturen
  • Gooi geen anker uit in de vaargeul (tussen de grote rode en groene boeien)
  • Neem nooit onnodig risico’s, veiligheid gaat boven alles
  • Leg alleen aan waar dat mag. Leg rustig aan, zorg er voor dat de boot niet tegen de kant botst en maak de boot goed vast.

Op het Veerse meer zelf mag je overal varen met onze sloepen. Zo kun je op je gemakje de omgeving verkennen. Daarnaast vaar je bij ons ook zelf door het kanaal door Walcheren en de sluizen naar je bestemming. 

Zowel het ophalen van de boot als het terugbrengen gebeurt aan onze eigen kade aan de Uiterschootweg 22, 4388 PN Middelburg. Er is ruime gratis parkeergelegenheid. Locatie bekijken.

Je mag je hond meenemen op onze boten. Hiervoor brengen we wel €25,00 in rekening zodat we de boot extra goed kunnen schoonmaken hierna. 

Natuurlijk mag dat! We adviseren je om voldoende eten en drinken mee te nemen. Op de sloepen is voldoende opbergruimte voor een koelbox en je kunt hier comfortabel eten in de zitjes met tafel. Maar nog leuker is het om aan te meren in Veere en te genieten in een lekker restaurant. 

Wij verhuren sloepen voor groepen tot maximaal 6 personen.